Bolig

En god seng gir en god natts søvn

På mange måter er sengen en av de viktigste investeringene man gjør i løpet av livet. Gjennomsnittspersonen tilbringer ca. 26 år av livet i sengen, og derfor er det viktig å undersøke hvilke behov man har før man kjøper en ny seng. En god natts søvn er viktig for hvordan man takler hverdagens utfordringer. Sover man dårlig om natten, kan det ha sammenheng med at sengen ikke er helt optimal. Noen mener at en dårlig seng også kan forverre eventuelle ryggproblemer. En god seng skal gi passe støtte til rygg og nakke, uten å være for hard. Når man velger en ny seng så kan det være smart å velge ut i fra behov og sin egen kroppsfasong.

To ting man bør tenke over før man kjøper ny seng

Hvilken type madrass bør man velge?

Har man en kort og rund kroppsfasong, bør man kjøpe en litt hardere madrass. Er man til gjengjeld høy og slank, så bør man investere i en litt mykere madrass. Hvis man har en slank overkropp, men brede hofter så kan en toppmadrass med soneinndeling være løsningen. Hvis man sover med en partner, som enten er mindre eller større, så er det smart å velge en dobbeltseng der man kan velge mellom forskjellige rammemadrasser i bunnen.

  • Hvilken størrelse bør man velge?

Når man velger størrelse på sengen, er det et par ting man bør ta hensyn til. Hvis sengen er for liten, vil det hemme bevegelser i løpet av natten. Sover man med en partner, så er det selvfølgelig viktig at det er plass til begge to i sengen. Da vil det være fordelaktig å kjøpe en dobbeltseng, enten i størrelsen 160×200 eller 180×200. Sover man derimot stort sett alene med unntak av enkelte netter, så kan det holde med en 140×200 seng. Sover man alltid alene, så holder det med en 120×200 seng. Her kan man få inspirasjon til ulike senger.

You may also like