Bolig

Hvordan få ned prisen på boligens faste kostnader?

Når man kjøper seg bolig så koster det gjerne en del men veldig mange glemmer at det følger med en del kostnader til boligen. Det kan være faste kostnader som oppvarming, vedlikehold og uforutsette utgifter som til sammen tårner seg opp til noen store kostnader.

Det er derfor en veldig normal problemstilling i norske hjem. Hvordan kan man redusere kostnadene som stammer fra boligen? Det er ikke et lett spørsmål og kostnadene varierer fra hus til hus. Nedenfor har vi prøvd å bryte ned hvordan du kan redusere de faste kostnadene til din bolig.

Strøm

Det er utrolig mange som er gift med strømselskapet, som med alle andre giftemål så kan dette bli svært kostbart. Derfor bør man kontinuerlig sjekke priser på strøm og bytte strøm når man ser at det vil lønne seg. Med de økende strømprisene så blir det utrolig viktig.

Hvis du er på jakt etter løsninger som kommer til å gi deg billigere faste kostnader i et lenger perspektiv så bør man se på løsninger som solcellepaneler og varmepumper. Her er den første investeringen ganske høy men det kan absolutt lønne seg.

Forsikringer

Det finnes utrolig mange nordmenn som har svært kostbare forsikringer og dette er fordi man gjerne tegnet dem for noen år siden. Med tiden så har prisene bare økt mens utfordrere har priset seg svært lavt. Det er anbefalt at man forhandler forsikringer hvert eneste år.

Andre kostnader

Du kan gjøre akkurat det samme med alle andre kostnader som boligalarm, telefon, boliglån og egentlig på alle utgifter. Hvis du presser prisene ned så vil du spare penger og dermed redusere de faste kostnadene til din bolig.

Oppsummert så er det veldig mye du kan gjøre så lenge du gidder å gjøre jobben med å sjekke priser og gjennomføre prosessen som kreves av deg når det kommer til bytte av avtaler.

You may also like