Bolig

La matlagingen gå som en lek med rett utstyr

Når man har det rette utstyret kan matlagingen fort føles langt enklere enn dersom man må jobbe med utstyr av dårlig kvalitet eller sløve kniver. Et av de viktigste og kanskje også mest brukte redskapene som alle bør ha i kjøkkenskuffen er en god kokkekniv. En kokkekniv kan brukes til det aller meste innenfor matlaging, unntatt fint arbeid som å fjerne bein fra fisk og lignende. Når det kommer til de fleste andre ting er derimot kokkekniven den mest brukte kniven og den fungerer like godt til å kutte opp kjøtt som den gjør til å skjære opp grønnsaker. Ettersom man gjerne bruker en kokkekniv ganske ofte kan det også lønne seg å ha mer enn én kokkekniv. Har man to-tre tilgjengelige kan man bytte på hvilken kniv man skal bruke i tilfelle den ene kniven skulle være sløv eller om man foretrekker å ha én kniv for kjøtt og en annen for grønnsakskutting.

Hvordan velge kniv

Det fins flere merker av kokkekniver å velge mellom på markedet og det kan derfor ofte være vanskelig å vite hvilken man skal velge. Noen foretrekker japanske kokkekniver som er kjent for å være av høy kvalitet, men det fins også en rekke andre merker å velge mellom. Det viktigste er derimot at kniven ligger godt i hånda og at man har et håndtak som man føler gjør at man har god kontroll over kniven når man bruker den. Her vil blant annet faktorer som materiale, størrelse, vekt og utforming på håndtaket spille inn på hvordan man opplever grepet om kniven er, og dermed også hvordan kniven føles å jobbe med. For at kniven skal holde seg lengst mulig er det også viktig at man tar vare på kniven. Dette inkluderer å ikke bruke den til å kutte gjennom materiale som kan gjøre den sløv, regelmessig renhold og sliping.

You may also like