Bolig

Oppussing eller nybygg av et bad

Oppussing eller nybygg av et bad er en stor investering, og det er ikke rart at det er mange som er på utkikk etter bad innredning inspirasjon. Spesielt i forbindelse med nybygg så er det mange leverandører som tilbyr en standardpakke med MDF og folie, men det finnes så mye mer der ute. Både naturlige trematerialer, kompositt og stein er gode alternativer når man ser etter inspirasjon – baderom kan være så mye mer enn bare hvite glatte flater.

Nye spennende materialer på baderommet

Enkel rengjøring og vedlikehold er selvfølgelig ekstra viktig på baderommet, og det legger også noen føringer for hvilke materialer man kan velge. Det er mulig å benytte seg av heltre i skapdører og fronter, men det er neppe veldig praktisk verken som benkeplate eller materiale i en servant.

Servanter i porselen har vært et klassisk valg, men i dag er det mange som heller henter bad inspirasjon fra mer fleksible materialer som kompositt. Som hovedregel er disse komposittmaterialene mer ømfintlige enn porselen, men også disse konstruksjonene har blitt mer hardføre. Dessuten kan skadet kompositt noen ganger pusses tilbake til sin tidligere glans. Marmor og annen stein er faktisk ikke nødvendigvis like motstandsdyktige som kompositt, samtidig som de kan være svært kostbare. Glass er et mindre vanlig alternativ, og servanter i glass passer definitivt ikke på alle bad.

Når man vurderer å droppe den tradisjonelle keramikken på servanten, så kan det også passe godt med alternative materialvalg på andre overflater. Det kan for eksempel være at matte våtromsplater, malte plater eller betong passer bedre enn vanlige glatte fliser. Det er noen som tenker at det høres kaldt og industrielt ut, men sammenlignet med enkle og anonyme fliser kan det gi badet en helt egen sjel og uttrykk. Så hvorfor ikke stå over standardløsningen, og heller la seg inspireres av de litt mer spennende og utradisjonelle materialene?

You may also like