Bolig

Se på helhetsinntrykket når du fornyer kjøkkenet ditt

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Hvert år er det mange nordmenn som fornyer kjøkkenet sitt, enten i form av en skikkelig rehabilitering eller en enkel overflatebehandling. Det er fort gjort å gjøre jobben med selve kjøkkeninnredningen, men så glemme alt av kjøkkentilbehør, borddekking og annet interiør. Derfor bør du se på helheten når du fornyer kjøkkenet.

Tenk på kjøkkentilbehør allerede fra start

Hvis mulig bør du vurdere kjøkkenutstyr, bestikk, tallerkener, duker og annet interiør allerede når du velger kjøkkenskap og benkeplater. Rehabilitering av kjøkken er også en glimrende mulighet for å fornye kjøkkenutstyret ditt, når du likevel må gjøre en stor jobb med å rydde opp og sortere det du allerede har. Kanskje du trenger noen nye praktiske serveringsboller, nye kjøkkenmaskiner eller noe annet du har savnet på kjøkkenet?

Det dreier seg selvfølgelig ikke om å skifte ut og kaste alt gammelt du har på kjøkkenet, det er verken økonomisk fornuftig eller bærekraftig. Derfor bør du se på hvordan du kan fornye kjøkkenutstyret ved å skifte ut enkeltelementer samtidig som du kompletterer med noe nytt.

Tenk utenfor boksen og de gamle vanene

Det er ikke nødvendig å finne opp hjulet på nytt når du fornyer kjøkkenet ditt, men det er samtidig viktig ikke å sette seg fast i gamle vaner. Det finnes mye spennende kjøkkenutstyr som kan gjøre hverdagen din enklere, samtidig som det også gir interiøret et løft. Du må selvfølgelig ta utgangspunkt i hvordan du bruker kjøkkenet i dag, men samtidig er det smart å hente inspirasjon fra helt andre kjøkken og hjem.

Oppgradering av kjøkken kan også være starten på en mer samkjørt stil som strekker seg over flere områder i boligen, for eksempel ved bruk av samme fargetoner eller boligtekstiler flere steder i boligen. Ulike soner vil ha sine egne særtrekk, men det er samtidig fint om det finnes en gjennomgående tanke og en tydelig rød tråd som gjør hjemmet ditt helt unikt.

You may also like