Bolig

Slik velger man riktig dobbeldyne

Uansett om man sover alene eller med en partner så er dobbeltdynen for de som elsker å rulle seg inn i en liten myk kokong. God søvn er utrolig viktig for at man skal kunne møte de utfordringene man bli utsatt for i løpet av dagen. Dynen er derfor et viktig element i dette, sammen med madrassen og puten. Hvis dynen gjør en for varm eller for kald i løpet av natten, kan dette ha negativ innvirkning på ens søvn. Derfor er det viktig å gjøre seg noen overveielser innen man anskaffer seg en ny dobbeldyne.

Fyll og bæreevne har mye å si

De fleste tror kanskje at dyner som regel er fylt med dun, men det er ikke alle som vet at det finnes mange forskjellige dun-typer. Moskusdun, andedun, edderdun og gåsedun er alle ulike typer dun som blir brukt når dynen skal fylles. Pris og kvalitet kan i stor grad variere selv om det er snakk om samme type dun. Noen foretrekker også fiberfyll i dynen. Det positive med fiber som fyll er at det er allergivennlig, ettersom at dynen kan vaskes på høye temperaturer for å drepe husstøvmidd.

Når det kommer til dynens bæreevne så er dette en skala for dynens kvalitet og isoleringsevne. Skalaen går fra 2 til 16, hvor 2 er lavest og 16 er høyest. Hvis dynen har en høy bæreevne så vil den typisk både være isolerende og veie lite. De dynene med en bæreevne på 16 vil typisk være fylt med edderdun, som kanskje er det dyreste type fyllet. Vil man gå for en dyne med fornuftig bæreevne og derfor pris, så kan man kjøpe en med bæreevne mellom 10 og 12.

Hvis man er interessert i å lese mer om hvordan man velger riktig dobbeltdyne og hvordan dobbeltdynen oppbygges, så kan man med fordel lese mer her.

You may also like