Bolig

Sliter du med å sove? Du er ikke alene

Veldig mange sliter med å sove, det er en grunn til at det er en hel industri rundt søvn og det at folk sover dårlig. Men det å sove dårlig innebærer i det minste at man sovner, for andre er det sånn at de ikke sovner i det hele tatt, noe som er litt verre igjen. For de som sliter så mye, at de kan ligge flere timer i sengen og ikke sovne, så kalles det for lakenskrekk. Altså, selve lakene er flotte og fine, men det er et reelt problem at folk ikke får sove. Og det kan det være flere forskjellige grunner til.

Det er noe som ofte skjer blant unge mennesker, som kanskje sliter med en forstyrret døgnrytme. For natten er jo til for å soves, og det er på dagen at man skal gjøre alle aktiviteten. Men for mange unge skjer det i motsatt rekkefølge, og begynner man først å tenke på alt og alle mens man ligger i sengen, da sliter man. Da kommer all slags tanker inn i hodet, som for eksempel hvorfor du sa noe ukult til en jente for 15 år siden! Eller så kan det være andre årsaker, som at det er stress på jobb eller skole, det er i det hele tatt et komplekst problem, som blir tatt på alvor rent helsemessig sett. Det avhenger dog på hvor alvorlig problemet er.

Tror du at du har lakenskrekk?

Føles noen av disse problemene beskrevet relevante for deg? Da kan et godt tips være å ikke drikke væske med koffein i etter klokken 17:00, ikke en gang Cola. Det å spise godt og sunt er også viktig, for da er kroppen fornøyd og du sovner enklere. Noe annet som er litt vanskeligere for mange er å ikke se på telefonen din mens du ligger i sengen. Lyset fra telefonen, nærmere bestemt blålyset kan holde deg våken, og unngå at du får trøtte øyne.

En annen ting å tenke på er at sengen din kanskje ikke er god nok. Kanskje den var det da du kjøpte den, men ting forandrer seg. Kanskje kroppen din har forandret seg, og kanskje sengen er ikke like godt tilpasset din kropp som den en gang var. Det er noe man ikke legger merke til, for du har muligens brukt sengen i flere år. Og det føles jo det samme, men det kan være noen ting som du ikke legger merke til, som kan ha en helt avgjørende effekt for at du ikke får sove.

Har du en seng som gir deg feil støtte kan det være en hovedgrunn til at du ikke sover, og da er det greit å se videre på lenken vi har lagt til. Bedre Netter er en butikk som selger alle slags type senger du behøver, til både høye og lave priser, og det handler om at du finner noe som passer for deg. Du kan ta kontakt med dem for å få profesjonell rådgivning om du føler det er best!

You may also like