Bolig

Søvn kan redusere risikoen for depresjon

Søvn påvirker mange av kjemikaliene i kroppen din, inkludert serotonin.

Serotonin eller 5-hydroksytryptamin er et monoamin nevrotransmitter. Den har fått et rykte på seg for å være en bidragsyter til følelser av velvære og lykke, selv om den faktiske biologiske funksjonen er kompleks og mangefasettert ved at den påvirker kognisjon, belønning, læring, hukommelse og mange fysiologiske prosesser.

Forskning viser at personer med serotoninmangel er mer disponibel for å få depressive lidelser.

Når vi vet at søvn kan påvirke produksjon av serotonin er det nærliggende å dra den konklusjon at nok søvn av høy kvalitet sørger for at nivået av serotonin er på et høyt, stabilt nivå.

Definisjonen av nok søvn er mellom 7 og 9 timer hver natt.

For å sikre nok søvn av høy kvalitet er det viktig å ha en god seng å sove i. En type seng som har fått mye positiv omtale i den henseende er kontinentalsenger. Les mer om kontinentalsenger her.

Det spesielle med kontinentalsenger er at de er så fleksibel når det kommer til å skreddersy sengen etter dine egne behov. Du kan velge hardhet på madrassen, hvilken type overmadrass du ønsker for å nevne noe. Skulle du ha behov for enda mer spesialtilpasning kan de også leveres med justerbarhet i form av justerbar hode- og fotdel. Her er det stort sett kun fantasien som setter grenser for hva du kan få av spesialisering og tilpasning. Er dere to som skal dele seng så kan hver person få tilpasninger som passer for sin kropp og sine ønsker.

Kontinentalsenger fås både som enkeltseng og som dobbeltseng, og i de fleste prisklasser. De fås kjøpt i de fleste møbelforretninger og på nett. Utvalget er så stort at en nesten kan bli overveldet. Det kan derfor være lurt å tenke gjennom hva man ønsker seg av en seng, og hvilke behov man ønsker å få dekket før man tar turen i butikken.

You may also like