Bolig

Utedusj – uendelige muligheter både hjemme og på hytta

I 2022 har selvfølgelig alle nordmenn tilgang til dusj og andre fasiliteter i egen bolig, og dessuten relativt ofte også på hytta og i andre fritidsboliger. Det betyr at installasjon av en utedusj dreier seg mer om andre faktorer – som velvære og å kunne ta en deilig dusj under åpen himmel.

Moderne utedusj med høy komfort

En moderne utedusj for fast installasjon har i stort de samme kvalitetene som en dusj tiltenkt bruk innendørs på et bad. Selvfølgelig har utedusjer noen helt spesifikke egenskaper når det gjelder for eksempel materialvalg og konstruksjon. Likevel kan du altså forvente akkurat den samme komforten og kvaliteten som på badet.

Sammenlignet med et innendørs bad stilles det åpenbart ikke de samme kravene til vegger, for eksempel når det gjelder vannsikring og membraner. Likevel er det særlig viktig å forhøre seg med fagfolk før en utedusj monteres i nærheten av for eksempel husets fasade. Dessuten er det også viktig å ha en plan for avløp og drenering av vann.

Smart utedusj som passer til alle hytter

En utedusj er ikke bare aktuell hjemme i hagen, men dessuten også på hytta. Det kan være morsomt med en utedusj i tillegg til dusj inne også i en fritidsbolig, men utedusj er ekstra relevant der det ikke finnes noen dusj fra før. Selv i en hytte uten strøm er det nemlig mulig å benytte en utedusj drevet med gass, noe som gjør installasjonen helt uavhengig av elektrisitet.

Det er mulig å finne utedusjer med gass som er bygget inn i en svært kompakt enhet, slik at det er enkelt å ta med seg dusjen til hytta. Dessuten gir gass umiddelbar tilgang til varmtvann, du trenger ikke vente på at vannet skal varmes opp. Derfor vil også en utedusj med gass gi et skikkelig løft til komforten på hytta – noe som åpner for helt nye muligheter og bruksområder også på hytta.

You may also like