Bolig

Velg duse og lune naturfarger som komplementerer en kvalitetssofa

Annonsørinnhold

Sofaen er et av boligens mest brukte møbler, og det lønner seg å velge kvalitet. En god sofa kan gi glede i flere tiår, og kanskje til og med trekkes om en gang i fremtiden. Hvis du vil gjøre et valg som virkelig er tidløst og passer like godt inn i stuen om et tiår eller to, så bør du vurdere litt mer naturlige og lune naturfarger. En design sofa av høy kvalitet kan leveres i en rekke forskjellige materialer, som både passer til boligen og bringer med seg et nytt lunt og godt fargespekter inn i hjemmet.

Naturlige og rene farger passer godt til naturlige materialer som ull

Ull er et undervurdert materiale når det gjelder sofatrekk. Barnefamilier velger gjerne trekk som enten er i stoff som kan vaskes, eller skinn som kan tørkes av. Samtidig har ull selvrensende egenskaper, og er et svært slitesterkt materiale hvis det får riktig pleie.

Når du vurderer forskjellige materialer og fargekombinasjoner, vil du uten tvil legge merke til at fargepalletene skiller seg mellom de forskjellige materialene. Ull er gjerne holdt i en litt mer tilbakeholden fargeskala med forskjellige grå-, hvit- og bruntoner.

Farget skinn er også en mulighet

En skinnsofa vil bare bli penere etter hvert som tiden går, i takt med at skinnet får en naturlig patina. Det forutsetter likevel at du velger skinn som er behandlet på en måte som gjør at naturlige fargeforandringer gir en ekstra dimensjon til overflaten.

Som hovedregel er det greit å velge lune og naturlige farger også når det kommer til skinn med farge, de litt mer ekstreme fargevalgene vil kanskje ikke aldres like verdig.

Tenk på hvordan sofatrekket, bein, gulv og vegger passer sammen

Sofatrekket lever selvfølgelig ikke i et vakuum, og det er viktig å huske på hvilke omgivelser sofaen vil plasseres i. Det samme gjelder for detaljvalg som hvilke bein sofaen skal ha. På noen sofaer er beine selvfølgelig skjulte eller svært lite synlige, i så tilfelle er denne beslutningen ikke viktig. I andre tilfeller kan det oppstå materialkombinasjoner som ikke er helt optimale, for mange treslag på et og samme sted kan for eksempel gi et uryddig uttrykk – med eikeparkett, et bord i bambus og sofabein i valnøtt kan det bli litt for mye av det gode.

Det kan også være fornuftig å vurdere andre innredningselementer, som fargevalg på vegger, når du likevel skal skifte ut sofaen. Noen bøtter med maling er rimelig sammenlignet med hva du vil investere i en kvalitetssofa, og hvis du ikke lar deg begrense av dagens farge på veggen så åpner det seg kanskje helt nye muligheter når det gjelder fargevalg på sofaen?

En ny kvalitetssofa med et behagelig fargepallett vil ikke bare passe godt til stilen du velger akkurat her og nå, den vil dessuten kunne kompletteres med andre interiørelementer i fremtiden. Det er enda et godt argument for å velge en sofa i en dus og lun naturfarge, og heller lage kontrasteffekter med puter, pledd og andre pyntegjenstander.

You may also like