Bolig

Velg en dørmatte som er både pen og funksjonell

De aller fleste norske hjem har selvfølgelig en dørmatte, men samtidig er denne innredningsdetaljen lett å overse. Kanskje har du hatt den samme dørmatten i mange, mange år – uten å tenke noe mer over hvorvidt den egentlig er noe god. Det finnes svært mange dørmatter å velge mellom, det er unødvendig å leve med en som ikke er optimal.

Forskjellige sesonger – ulik bruk

Til å begynne med er det greit å tenke over at kravene du stiller til en dørmatte vil variere i takt med årtidene. Derfor kan det faktisk være greit å ha noen forskjellige dørmatter å bytte mellom, en tynnere dørmatte om sommeren og mer hardføre matter til vår, høst og vinter.

Husk også på forskjellen mellom en utendørs og en innendørs dørmatte. Dørmatten som plasseres utendørs spiller en viktig rolle når det gjelder å redusere mengden skitt og smuss som blir med inn i boligen, og derfor passer det ekstra godt med en røffere matte. Da reduserer du slitasje på teppet og gulvet i gangen, samtidig som du reduserer behovet for rengjøring.

Smarte løsninger som er enkle å rengjøre

En dørmatte kan vanligvis ikke vaskes i maskin, men det er ofte mulig å skylle matten hvis den er svært møkkete. Noen matter i plast eller gummi er svært enkle å rengjøre, noe som gjør at de ser nye ut lenger.

Dessuten kan det være smart å velge en matte med dype profiler, noen er designet slik at de ligner på støpejern, slik at steiner, grus og smuss faller igjennom matten. Da er det svært enkelt å feie bakken eller gulvet med jevne mellomrom – og eventuelt skylle dørmatten. En slik løsning vil være ekstra smart i kombinasjon med et mykere designteppe rett innenfor døren, slik at du kan fjerne skitt og smuss først, og så tørke skoene lett på et teppe som står i stil til innredningen i hallen.

You may also like