Diverse

5 triks som kan gi forbedret hukommelse frem til eksamen

Sponset innhold

Vil du ha en bedre hukommelse? Det er mange som opplever at de leser og leser, men som likevel føler at de ikke klarer å huske det de har lest. Det er som om lesestoffet rett og slett ikke setter seg ordentlig fast. Heldigvis er det forskjellige metoder man kan bruke for å bli bedre til å huske. Her er 5 av disse triksene som kan hjelpe deg videre.

1. Lag en arbeidsplan

Det er veldig forskjellig hvordan folk husker best. En god måte å sørge for at du får med deg alt du har lest, er å lage en arbeidsplan. Skriv ned hvor mye du trenger å lese til når. Følg planen og start med det viktigste – da er lesingen lettere å forholde seg til. På den måten har man bedre rammer for å huske det hele.

2. Test deg selv

En annen god metode for å oppnå bedre hukommelse, er å øve. Når du leser et avsnitt, lukk boka og se hvor mye du kan huske. Å teste seg selv på denne måten har vist seg å være effektiv for å skape bedre forbindelser i hukommelsen.

Det er også viktig å ha gode notater og de riktige hjelpemidlene innenfor hvert enkelt fag. Hos Inspio kan du få nettopp få dette, slik at du står bedre rustet til både eksamener og lekser.

3. Sunn livsstil forbedrer hukommelsen

Forskning viser at hvis du trener og lever relativt sunt, så er det skapt grobunn for forbedret hukommelse. Her er det bare å få på joggeskoene og og spise mer grønnsaker og annet sunt hvis du vil at lesestoffet skal sitte fast.

4. Sosial aktivitet hjelper på hukommelsen

Det er også gjort forskning som viser at du husker bedre hvis du er sosial samtidig. Du kan f.eks. studere sammen med andre, eller dere kan lære hverandre det dere leser regelmessig. Generelt er det en god ide å ikke bare isolere seg og drukne i bøker, men også sørge for å gjøre noe morsomt og være sosial samtidig.

5. Skriv på en ny måte

Når du tar notater, så kan du prøve å bruke en annerledes eller rar skrift, og deretter lese gjennom notatene dine. Eksperimenter har vist at du husker bedre hvis skriften er forskjellig fra den du pleier å lese.

Husk at det er veldig forskjellig fra person til person hva som fungerer og gir best resultat. Så det er bare å komme i gang og prøve de forskjellige tipsene – finn det som fungerer bra for deg. Deretter kan du fokusere på det som virker, og effektivt bruke det aller beste trikset for deg!

You may also like