Badevekten – helt avgjørende for vektnedgang som varer

En vekt i balanse er viktig ikke bare for velvære og selvfølelse, overvekt henger også tett sammen med en rekke livsstilssykdommer. Samtidig er mennesket genetisk programmert til å bygge opp fettreserver og dra nytte av maten som er tilgjengelig, derfor er det på ingen måte enkelt å fjerne overskuddsfett. Det finnes ingen snarveier, og mye begynner med kontroll og oversikt – her kommer den tradisjonelle badevekten inn i bildet.

Oversikt og måling gjør det enklere å iverksette tiltak

Har du holdt deg unna badevekten over tid, fordi du er urolig for hva den egentlig vil vise? Slik adferd kan gjøre det vanskelig å ta fatt på sunnere valg i hverdagen, fordi du helt enkelt ikke vet hvor du er i dag. Det er nesten umulig å sette seg mål hvis du ikke kan måle fremdriften mot målet, å bare «gå litt ned i vekt» betyr egentlig ingenting.

Daglig måling av vekten med en badevekt vil gi deg umiddelbare tilbakemeldinger om utvikling, resultater og fremdrift mot et mål du har satt deg. Da er det også mye enklere å være motivert til å jobbe videre med kosthold, fysisk aktivitet og andre faktorer.

Anerkjennelse av at resultatene vil variere over tid

Mennesket er ingen maskin, og på mange måter kjemper vi altså også mot den genetiske programmeringen når vi prøver å redusere overvekt og usunne vaner. Forbigående motgang og nedturer i livet kan påvirke både motivasjon og evne til å opprettholde et sunt kosthold, og det er viktig å anerkjenne dette fra begynnelsen av.

Det vil helt konkret være dager da vekten viser at du er på vei i gal retning, uansett om det skyldes et skikkelig festmåltid, utskeielser under en ferie eller bare forandringer i dagsformen. Da er det viktig å huske på det langsiktige målet, og ikke la seg demotivere av midlertidige tilbakeslag. Husk på at oversikt og kontroll over tid fortsatt er nøkkelen.

You may also like