Det du bør ha i bakhodet når du handler IPL-hårfjerner

Artikkelen er sponset.

Mange nordmenn har fått opp øynene for hårfjerning med såkalt IPL-teknologi, som er et skånsomt alternativ til tradisjonelle metoder. Bruk av høvel, eller behandling med voks eller strips, tar mye tid og kan påvirke huden negativt. Forskjellige salongbehandlinger er svært kostbare, det er derfor ikke rart at IPL-hårfjernere for hjemmebruk er i søkelyset om dagen.

Slik fungerer IPL – enkelt forklart

Det finnes en rekke forskjellige IPL-hårfjernere på markedet, se for eksempel https://www.getfitness.no/ipl-harfjerning/ hvis du vil ta en titt på noen alternativer. Det er imidlertid den samme teknologien som ligger til grunn for de mest populære maskinene, og forkortelsen IPL gir noe av svaret: «intenst pulserende lys». Det betyr helt enkelt at en IPL-hårfjerner sender ut et utrolig høyt antall lyspulser hvert eneste sekund, noe som overfører energi til hårveksten.

Over tid vil energien fra lysimpulsene gi effekt på hårsekkene, som «går i dvale». Det fører igjen til merkbart redusert hårvekst, mange opplever effekt allerede etter noen uker.

Velg en hårfjerner som passer til dine behov

Gitt at den grunnleggende teknologien er den samme, hvilke faktorer bør være avgjørende når du handler IPL-hårfjerner?

  • Bruksområde påvirker hvilken kapasitet og ergonomi du bør velge. Derfor bør du ha ønsket behandlingsområde i bakhodet.
  • Noen hårfjernere har ekstrafunksjoner, for eksempel avkjøling rundt behandlingsstedet. Slike funksjoner kan gjøre behandlingen ekstra skånsom og behagelig.
  • Hvis du ønsker å behandle flere ulike områder, kan det også være interessant med effekt som kan tilpasses.

IPL-teknologien bygger på at lysimpulsene absorberes av hår og hårsekker, fordi det finnes en fargeforskjell mellom hårveksten og huden. Det betyr åpenbart at individuelle faktorer som hårfarge og hudtone kan påvirke behandling og resultat. Hvis du er usikker på valg av hårfjerner, er det lurt å ta kontakt med kundeservice hos en leverandør som spesialiserer seg på akkurat IPL-hårfjerning. Da vil du får råd og hjelp, slik at du får en IPL-hårfjerner tilpasset akkurat deg.

You may also like