Diverse

Drømmer du om en treningsreise?

Treningsreiser er i vinden om dagen, og det finne både spesialiserte reiseselskaper og egne hoteller via de store chartergigantene. En treningsreise kan være midt i blinken for deg som synes at fysisk aktivitet er noe av det mest rogivende som finnes, samtidig som en lang dag på stranden høres ganske kjedelig ut…

Selv de minste hoteller har ofte noen tilgjengelige tips om løperuter i nærheten, og uansett hvor man bor så er det mulig å svømme i havet eller sykle. Det er selvfølgelig mulig å lage sin egen treningsreise med det man har tilgjengelig – skru på «Dans dans dans» med Odd Nordstoga (https://ranaposten.no/musikk-odd-nordstoga-ute-med-lata-dans-dans-dans/) på stranden så har du din egen dansereise.

Samtidig er det vanskelig å matche totalopplevelsen som følger med de ferdige pakkene der både overnatting, fasiliteter, reisefølge, reiseledere og trenere er spesielt utvalgt i forhold til temaet for reisen. Det er kanskje spesielt løpsreiser som får mye oppmerksomhet, men også sykkel er i vekst. Uansett om man er elitemosjonist eller bare løper et par ganger i uken så kan et opphold sammen med likesinnede være en skikkelig vitamininnsprøytning.

Man blir kanskje ikke verdensmester på en uke, men man kan få inspirasjon for et helt år.

Reiser som er laget rundt et spesifikt løp eller konkurranse er også interessante for mange, og i noen tilfeller er det kanskje også den eneste muligheten å oppleve store arrangement som New York eller London maraton. Disse store populære løpene har skyhøye kvalifiseringskrav, eller baserer seg på trekninger der det er lite sannsynlig at man får en startplass. Noen startplasser er likevel ofte holdt av til utenlandske reisearrangører, og det er med hjelp av disse som selv en helt middels norsk maratonløper kan stå på startstreken i New York. Det er ikke gratis, men kan være en «once in a lifetime» mulighet til å oppleve noe spesielt.

You may also like