Diverse

Håndverktøyene du trenger i verktøykassen

De aller fleste trenger noen grunnleggende verktøy hjemme, til å feste skruer med, montere møbler eller fikse sykkelen. Da er det nødvendig med et grunnleggende utvalg håndverktøy, som også kan kompletteres med for eksempel en elektrisk drill og stikksag.

Enkle håndverktøy – fra hammer til sekskantnøkler

Det finnes selvfølgelig et utall forskjellige håndverktøy å velge mellom, og noen av de har svært spesialiserte bruksområder. Det kan lønne seg å ta en titt på forskjellige kategorier håndverktøy før du fyller opp verktøykassen.

  • Forskjellige hammere og klubber kan alltid være praktiske å ha. Den grunnleggende hammeren til å slå i spikere med er obligatorisk, men vurder også en gummiklubbe som kan benyttes til å for eksempel slå sammen mer ømfintlige møbeldeler.
  • Skrutrekker av forskjellige typer er alltid gode å ha. Velg gjerne et sett som inneholder forskjellige typer og størrelser, eller velg en løsning med bits.
  • Du synes kanskje at du allerede har alt for mange sekskantnøkler til overs fra Ikea-prosjekter? Det kan likevel være greit å investere i et sett med forskjellige størrelser.

Måleverktøy og andre småting som gjør jobben enklere

En god tommestokk eller målebånd er helt essensiell i forbindelse med alt fra oppmåling av rom til tilpasning av smådeltajer. Dessuten er det smart å ha en kortere vinkelhake, som kan komplementere de større verktøyene.

Et vater er også alltid smart å ha, og det kan eventuelt være greit med et laservater i noen situasjoner. Det grunnleggende manuelle vateret er likevel ofte mer enn nok.

Noen håndverktøy kan også gjøre noen jobber ekstremt mye enklere, en tang for gipsanker er bare et slikt eksempel. Gipsanker kan vanligvis festes til veggen med en vanlig skrutrekker, men den spesialtilpassede tangen gjør jobben både smidigere, raskere og morsommere.

Du trenger selvfølgelig ikke å fylle verktøykassen stappfull med alle verktøy du kan tenkes få bruk for en dag, men pass på at du har verktøyene som gjør hverdagen enklere.

You may also like