Diverse

Hvordan velge de riktige brillene?

Sponset innhold

Det finnes et utrolig stort utvalg av både lesebriller og alminnelige briller man kan velge mellom, og hvis du noen gang har prøvd å velge vet du at ikke alle passer deg. Det kan være irriterende hvis du har sett noen med et par briller du synes virker flotte, men når du prøver dem innser du at de ikke passer deg i det hele tatt.

Årsaken til at dette skjer er selvfølgelig at ikke alle briller passer til alle ansiktsformer, og du blir nødt til å ta hensyn til ansiktsformen når både lesebriller og alminnelige briller skal velges.

Hvilken type briller bør du velge?

Hvis du er i tvil om hvilken type briller du skal velge, så er du ikke alene. Det finnes utrolig mange forskjellige briller, men det hele blir litt enklere hvis man tar utgangspunkt i sin egen stil og ansiktsform.

Skal du velge små, store, firkantede eller runde briller? Skal de ha en solid innfatning, eller skal de være mer anonyme og minimalistiske? Uansett om du ser etter et par vanlige briller, lesebriller eller solbriller, så er det mange ting du blir nødt til å tenke over, samtidig som du blir nødt til å huske på at brillemoten hele tiden forandrer seg.

Velg briller som passer til ansiktet ditt.

Det viktigste når du velger briller er at de passer til ansiktet ditt og din personlige stil. Det handler om å velge en stil og form som ikke virker mot ansiktet ditt – uansett hva som er på moten akkurat nå. Hvis en tung innfatning er på moten, betyr det ikke nødvendigvis at den fungerer for deg.

Et særegent par briller, noen som skiller seg litt ut, kan bidra til å skifte oppmerksomhet hvis du ønsker å tone ned noe ved ansiktet ditt, mens tynne briller kan bidra til å markere deler av ansiktet – for eksempel ansiktsformen.

Velg briller som får deg til å se yngre ut

Mange vil se yngre ut, og her kan briller være til god hjelp. Hvis du vil at brillene dine skal få deg til å se yngre ut, bør du velge briller som passer til ansiktsformen din, men som også inneholder noen av elementene nedenfor.

Velg en rund modell der overkanten går opp til øyelokket. Hvis du trenger lesebriller, kan du velge alminnelige briller med et eget lesefelt nederst i glasset, slik at du ikke bare har et bar smale briller ytterst på nesetippen. Det får deg til å se friskere ut siden øyenlokkene er skjult og derfor ikke virker tunge. I tillegg bør du velge briller der stangen festes over midten av glassets glass, da det kan bidra til å løfte ansiktet ditt slik at du ser yngre ut.

Dessuten bør du unngå dype brilleglass som går ned til kinnet hvis du har mørke ringer under øynene. I så fall vil disse bli fremhevet slik at de blir enda tydeligere, og du kommer ikke til å se yngre ut. Tvert imot.

I tillegg bør du velge særegne briller som fremhever ansiktsegenskapene du vil at andre skal legge merke til. Det kan være høye kinnben, en vakker nese eller noe helt annet som er karakteristisk for ansiktet ditt som du vil fremheve.

You may also like