Diverse

LED-lyskilder finnes i alle fomater – fra lysrør til minipærer

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Har du fortsatt noen gamle halogenlamper, klassiske lysrør eller kanskje til og med glødepærer igjen hjemme? Da er det på høy tid å skifte ut disse med moderne LED-lyskilder. I dag er det mulig å finne LED-alternativer til praktisk talt alle bruksområder, så se nærmere på alternativene allerede i dag.

Lysrør kan også erstattes med LED

Først som sist kan det være greit å nevne at det selvfølgelig fortsatt finnes noen få situasjoner der det er nødvendig med eldre teknologi. Ovnslamper i stekeovn er et av ytterst få eksempler. Samtidig er det mulig å erstatte det aller meste av andre lyskilder, inkludert klassiske lysrør.

Med LED er det mulig å velge effektive lysrør til belysning, samtidig som du også beholder eksisterende armatur. Det kan være greit å sette seg inn i akkurat hvilket format som passer, både med tanke på mål og eventuelle endringer når det gjelder såkalt «starter». Husk på at et LED-lysrør trekker mye mindre strøm, samtidig som det heller ikke trenger hjelp med å starte opp på samme måte som et eldre lysstoffrør med gass.

LED erstatter minipærer – og åpner for helt nye lyskilder

Hvis de store lysstoffrørene befinner seg på det ene ytterpunktet når det gjelder bruk av LED, så er de mange ulike typene stiftpærer et godt eksempel på hvordan det er mulig å miniatyrisere LED-teknologien. I utgangspunktet er en LED-lyskilde bare en liten overflatemontert elektronisk komponent, noe som også betyr at det ikke lenger er nødvendig å forholde seg til de tradisjonelle formatene når det gjelder strømtilkobling eller avstand til omgivelsene.

Denne utviklingen fører også naturlig til det neste trinnet i LED-eventyret: integrerte lyskilder. Når selve lyskilden har svært lang levetid, er det egentlig ikke nødvendig å lage lyskilder og armaturer som to separate enheter. Det legger til rette for lamper med integrerte LED-lyskilder, noe som også betyr mye mer frihet når det gjelder design.

You may also like