Diverse

Nordmenn elsker å handle

Sponset innhold.

Nordmenn liker å handle. Vi er et velstående land der mange har god råd og muligheten til å kjøpe det de ønsker seg. Korona Pandemien vi har hatt de siste årene har nok ført til mer handling på nett, men en ny undersøkelse har vist at de fleste liker veldig godt å gå på kjøpesenter og er glad for at de har muligheten til å gjøre dette igjen.

De viktigste grunnene til at man ønsker å handle i butikken fremfor på nett, er at man kan se varen før man kjøper den, at man trenger varen med en gang, og et ønske om å støtte det lokale næringslivet. Denne typen firmagaver hjelper miljøet, og samtidig markedsfører din butikk eller firma, gjennom at kunden bruker det regelmessig. Samtidig som vi elsker å shoppe har det blitt mer og mer fokus på at vi kjøper for mye og at vi må fokusere mer på gjenbruk. En måte firma og butikker kan støtte opp om dette er gjennom å gi sine kunder handlenett med trykk.

Å kjøpe matvarer på nett

Det som kanskje overrasker mange er at 84 prosent av nordmenn fortsatt handler alle sine matvarer i butikken. Grunnene til dette mye de samme som de som ble fastsatt i undersøkelsen over med hensyn til generelle artikler. Det er selvfølgelig mange som også handler på nett, men ytterst få som kun handler alle sine matvarer på nettet.

De fleste som bruker nettet til å handle matvarer handler en del der, men ønsker fortsatt å fysisk gå i butikken for å kjøpe deler av matvarene. Å handle matvarer på nett kan spare både tid og penger. Det er godt kjent at det å handle mat når man er sulten kan føre til at man kjøper varer man egentlige ikke hadde tenkt å kjøpe. På tross av dette viser denne nye undersøkelsen at de fleste Nordmenn fortsatt liker å handle matvarer personlig.

For mye klær

Prisen på klær og sko har sunket dramatisk de siste tiårene. Klær og sko vi kjøper er oftere laget i land der arbeidskraft er billigere. Dette gjør at de blir billigere å produsere, og derfor også å kjøpe. Produksjonen av klær forurenser, som også er en god grunn til å prøve å kjøpe mindre klær. Det har blitt mer fokus på gjenbruk, og å kjøpe brukte klær eller mindre klær. En undersøkelse har vist at hver nordmann kaster 23 kilo klær og andre tekstiler i året. Vi må derfor oppfordre hverandre til å kjøpe færre nye klær og heller bruke det vi har mer.

You may also like