Diverse

Slik legger du et realistisk budsjett

Penger og økonomi er noe som er en stor del av livet og hverdagen vår, enten vi vil det eller ikke. Men de aller fleste av oss har et litt for avslappet forhold til dette og kan ikke alltid se de mange fordelene man får når man planlegger økonomien sin litt bedre. Og her er det mange forskjellige elementer som kommer i spill. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på det med budsjett. For mange tenker feil når de legger budsjettet sitt, og dette kan få konsekvenser som gjør at man ikke får en optimal personlig økonomi – og det fortjener alle å ha.  

Det er mange måter å danne seg oversikt over økonomien sin på, og enten man liker å gjøre det digitalt eller analogt, er det den samme fremgangsmåten man bruker. Enten du liker å bruke fine notatbøker med trykk eller bare vil bruke et program på dataen din er helt opp til deg, for disse tipsene kan brukes uansett hvordan du velger å gjøre det. Mange synes at det å ha en fin notatbok og skrive det for hånd gjør det mer motiverende og alle triks gjelder her, så kjøp deg en fin notatbok hvis det kan få deg på riktig spor.

Tenk over dette når du legger budsjettet ditt

For å få et mest mulig riktig budsjett er det viktig at vi tenker på flest mulig ting, men når man setter seg med dette er det lett å glemme hva man burde inkludere, så her får du en liten liste med noen smarte ting å få med seg:

  • Uforutsette utgifter. Selv om hver enkelt ting skjer sjeldent, får vi ofte uforutsette utgifter, så få med dette i budsjettet, så slipper du å låne. Tenk på gaver, ødelagt vaskemaskin, ny TV, alt det der.
  • Sparing. Dette er utrolig viktig. For det er lett å bruke penger som ikke har en “jobb”.
  • Livsglede! Enten det er å spise ute, drive med ridning eller å dra på ferie er det viktig å sette av penger til de tingene som faktisk betyr noe for deg.
  • Lege, psykolog, apotek, massasje og medisin – alt som har med helse å gjøre. Du vet aldri når du får behov for det, så det er bra å sette unna litt penger til dette.
  • Har du strømmetjenester, lagring i skyen eller andre utgifter du ikke tenker over, men som du betaler på hver måned? Inkluder selvsagt disse!

You may also like