Diverse

Slik velger du riktig gulv – mye mer enn bare tradisjonell parkett

Det kan være forvirrende å prøve å navigere i det gigantiske utvalget av ulike typer gulvbelegg, med alt fra heltre gulv til vinylgulv eller fliser. Nordmenn elsker å pusse opp, og derfor er det også mange som er på jakt etter et gulv som man kan legge selv. Tradisjonell parkett har etablert seg som «standardvalget», men det finnes mye mer der ute.

Slitesterke og robuste materialer

Hvis du er på jakt etter et gulvbelegg som er både slitesterkt og svært enkelt å rengjøre, da kan såkalte vinylgulv være et godt alternativ. Denne typen gulv finnes i en mengde ulike farger og design, noe som gjør det enkelt å skape en spennende kontrast til andre gulv i boligen.

Et vinylgolv limes til materialet under, og du får et resultat som er både slitesterkt og gjennomført. Derfor passer vinylgulv ekstra godt til rom som utsettes for en god del slitasje, som for eksempel en gang eller inngangsparti. Samtidig gjør det store utvalget mønstre og design også vinylgulv til et alternativ i oppholdsrom og soverom.

Laminat – mye har skjedd den siste tiden

I 2023 kan det være vanskelig å se forskjell på parkett og laminat, med tanke på at mange laminatprodukter har en svært naturtro overflate. Laminatgulv lages ved å laminere en fiberplate med flere ulike dekor- og overflatelag, noe som skaper et svært robust produkt. I tillegg er laminatplank svært stabile, noe som er en fordel når du skal legge gulvet.

Laminatgulv kan ikke slipes eller behandles på samme måte som et parkett- eller heltregulv, men samtidig holder laminatgulvet seg flott over svært lang tid hvis det blir tatt godt vare på. Ulike gulvprodusenter tilbyr egne overflatebehandlinger med unike egenskaper, som gjør laminatgulv til et godt alternativ i de aller fleste rom i boligen. Derfor kan det definitivt lønne seg å tenke litt utenfor boksen når du skal handle nye gulv.

You may also like