Diverse

Smarte materialer gjør sommerens prosjekter litt enklere

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Den norske sommeren er for mange en tid for prosjekter i hagen, selv om det lunefulle været noen ganger kan legge en demper på skapergleden. Når det er sagt er det mye man kan gjøre selv, og med smarte materialer kan det også bli enklere å lage noe helt unikt.

Materialer som er enkle å jobbe med

Populære TV-programmer som «Sommerhytta» har gitt mange inspirasjon til for eksempel ulike utekjøkken, smarte boder, oppbevaringsløsninger eller noe helt annet. Ulike typer trevirke er ofte utgangspunktet når man skal bygge noe i hagen, og impregnerte materialer er gjerne førstevalget. Med en enkel kapp- og gjærsag og en elektrisk skrutrekker kan du konstruere nesten hva som helst.

Når det gjelder takkonstruksjoner finnes det flere ulike alternativer, fra enkle papptak til trapesplater og andre plasttak. Så lenge som du husker på å ta høyde for eventuell belastning fra snø i løpet av vinterhalvåret, så er plasttak et svært praktisk alternativ – som er raskt og effektivt å jobbe med.

Ferdig løsninger til terrasse og uterom

Å bygge en terrasse er kanskje det aller først mange tenker på når det gjelder arbeid i hagen. Konkurransen er til tider hard på terrassebord, og det kan være mulig å gjøre et kupp. Husk likevel på å ta høyde for vedlikeholdskostnader – særlig når det gjelder valg mellom ulike typer beis og olje.

Fundamentet til en terrasse er kanskje ikke den aller morsomste delen av jobben, men et stabilt og rett fundament er helt avgjørende for at selve plattingen skal bli god. Derfor bør man bruke god tid på å så det riktig, men det betyr ikke at det ikke finnes noen «snarveier». Mange har fått opp øynene for enten ferdigstøpte fundamenter eller ulike typer jordspyd eller jordskruer.

Det finnes selvfølgelig en mengde andre eksempler på svært smarte byggematerialer, pass derfor på virkelig å vurdere de ulike alternativene før du kjører i gang prosjektet.

You may also like