Diverse

Snart tid for dekkbytte – dette må du huske på

Reklame

Overgangen fra sommer til høst skjer raskt mange steder i Norge, temperaturen beveger seg etter hvert nedover mot nullpunktet. Den første snøen kommer overraskende på mange hvert eneste år, noe som kan skape ekstra store utfordringer for de som ikke har rukket å legge om til vinterdekk. Derfor er det viktig å følge myndighetenes regler, samtidig som du også tar høyde for værutsiktene.

Sjekk dekk og felger allerede nå

I 2022 er det mange som oppbevarer hjulsett på dekkhotell, da er det relativt enkelt å sjekke status på hjulene – enten via en nettløsning eller ved å ta kontakt med dekkhotellet. Hvis du oppbevarer vinterhjulene hjemme, bør du sjekke i god tid at mønsterdybden oppfyller kravene. Følg dessuten råd og tips når det gjelder alder til dekk, husk også på at gummien kan påvirkes av for eksempel salt.

Hvis du er ute i god tid, rekker du å gjøre et godt kjøp på Alpina-felger eller andre typer felger eller dekk. Det lønner seg å være få på plass det du trenger av nye felger eller dekk allerede en god stund før det er på tide å skifte dekk.

Skifte selv eller få noen å gjøre det for deg?

Hvorvidt du skal skifte dekk selv eller ikke er en uendelig diskusjon, med relativt steile fronter. Noen mener det er uhørt at en bileier ikke klarer å legge om dekk selv, for andre er det en selvfølge å levere inn bilen for sesongskift.

Hvis du synes det er morsomt å skifte dekk, og vet hva du driver med, er det selvfølgelig helt utmerket å skifte selv. Du vil spare penger og kanskje også tid. Dessuten får du et forhold til dekkskift på bilen, utmerket ved eventuell punktering. Imidlertid er det mange som ikke føler seg komfortable med å skifte dekk selv, og da er det definitivt ikke noe i veien for å la profesjonelle ta jobben.

You may also like