Diverse

Tilbring en perfekt dag i Oslo

Oslo er en kompakt, morsom og kulturell by, og har du ikke vært turist i egen hovedstad ennå er denne sommeren den perfekte anledningen. 

Dette må du vite før du besøker Oslo

Det trengs mer enn én dag for å få den fulle opplevelsen av Oslo – her er det plenty av sjarmerende nabolag å vandre gjennom, øyer å seile til og museer å besøke, for ikke å snakke om moderne arkitektur og vakker natur å ta inn. Har du likevel bare tenkt til å tilbringe én dag i byen, får du her forslag til hvordan du gjør dagen perfekt.

Et besøk i Oslo kan både være dyrt og billig. Det finnes flere gratisattraksjoner du kan besøke, og et dagskort på offentlig transport koster rundt 100 kroner. Barn under seks år reiser gratis. I Oslo vil mat og drikke være det som koster deg mest, og har du ikke spart opp feriepenger kan et forbrukslån gi deg fleksibel økonomi som kommer godt med til en perfekt dag i Oslo.

Frokost på Grand Café

Alle bør besøke ærverdige Grand Café minst en gang. Den historiske restauranten åpnet dørene for første gang i 1874, og ble raskt stamstedet for byens kunstnere. Både Ibsen og Hamsun var faste gjester her. Frokost serveres fra 07-11:00 lørdag og søndag.

Båttur på Oslofjorden

Etter frokost kan du spasere ned til Rådhuskaia og ta en av båtene ut i Oslofjorden. Fjorden er virkelig en perle som må oppleves, og utsikten inn til byen er strålende. Om sommeren yrer det av liv, både på fjorden og øyene, og dersom solen er fremme anbefaler vi at du går av på en av øyene og tar et bad.

Skal du videre til museene på Bygdøy kan du ta fergen fra Rådhusbrygge 3, med avgang hvert 20./30. minutt hele sommeren.

Museene på Bygdøy

På halvøya Bygdøy finner du noen av landets beste museer. Kon-Tiki Museet er verdenskjent og vel verdt et besøk, det samme er Frammuseet. Ta turen til Vikingskipet for å se verdens best bevarte vikingskip, og rusle gjennom Folkemuseet etterpå. Her kan du gå inn i historiske hus og se hvordan nordmenn har levd gjennom tidene. Ikke glem å smake på de berømte svelene før du forlater museet.

Lunsj i Vigelandsparken

Ta 30-bussen tilbake til byen for lunsj i det frie i Vigelandsparken på Frogner. I parken finner du mer enn 200 skulpturer av Gustav Vigeland, i bronse, granitt og jern. Ikke glem å hilse på verdensberømte Sinnataggen.

Parken er gratis å besøke, og du kan kjøpe lunsj i kafeen eller en av matbodene ved inngangen. I helgene er parken full av folk som soler seg, trener eller griller, og her kan du sitte hele dagen og se på folkelivet.

Shopping på Frogner

Ta turen gjennom nabolagene på Frogner og få med deg de luksuriøse bygårdene som er karakteristisk for området. I denne bydelen finner du et stort antall kunstgallerier, bruktbutikker og antikvitetsforretninger, i tillegg til noen av byens beste interiørbutikker.

Du trenger ikke lete lenge etter et sted å spise og drikke, her er det en kafé eller cocktailbar på hvert hjørne. Er du en sjokoladeelsker bør du gå innom eksklusive Sebastienbruno i Skovveien.

Telthusbakken og Damstredet

Ta 54-bussen tvers gjennom byen og hopp av på Møllerveien. Få med deg den sjarmerende trehusbebyggelsen i Telthusbakken og Damstredet før du går videre. Disse bebodde trehusene er bevart siden slutten av 1700-tallet, og her finner du også den romantiske Kjærlighetsstien.

Tilbring kvelden på Grünerløkka

Vend snuten østover når det begynner å romle i magen. Det første du kommer til er Mathallen, som inneholder mer enn 30 spesialbutikker, kafeer og spisesteder. Rusler du videre over Akerselva kommer du til Grünerløkka. Dette er et populært strøk for shopping på dagen og uteliv på kvelden. Her finner du restauranter på hvert eneste hjørne som enten serverer tradisjonsrik norsk mat, eller eksotisk mat fra de fjerneste strøk.

Det er aldri langt mellom live-konsertene på Grünerløkka, så hold øynene og ørene åpne mens du spaserer rundt i nabolaget.

Eks. nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.

You may also like