Diverse

Vurder flere alternativer når du kjøper navnelapper og etiketter

Markedet for navnelapper har utviklet seg mye siden det bare var mulig å velge mellom noen få ensfargede strykemerker. I dag finnes det en rekke forskjellige design å velge mellom, og dessuten er det mulig å benytte egne bilder. Selvklebende navnemerker har dessuten overtatt som det foretrukne alternativet for mange.

Forskjellen mellom selvklebende navnemerker og strykemerker

Det er helt sikkert mange som assosierer navnelapper med strykemerker, men i dag finnes det også selvklebende navnemerker som kan benyttes på tøy. Hos leverandører som Ikast etikett finner du begge deler – i mange forskjellige design.

Selvklebende navnemerker kan benyttes på både klær, sko, matbokser, leker og mye mer. Det er helt enkelt snakk om hardføre klistremerker som enkelt festes på forskjellige materialer. De tåler vanligvis vask ved normale temperaturer, men strykemerker er å foretrekke hvis plagget skal vaskes mye og ved høye temperaturer.

Et selvklebende navnemerke festes gjerne på vaskeanvisningen på plagget.

Strykemerker festes til plagget med strykejern, det tar bare noen sekunder. Disse merkene har vanligvis like lang levetid som plagget. I dag er det mulig å få strykemerker med like fantasifulle design som selvklebende navnemerker, derfor kan det være greit å ha begge deler.

Vevde navnebånd og merkepenner

Det finnes selvfølgelig også andre alternativer som kan benyttes til merking av klær, og vevde navnebånd og vanlige merkepenner er bare to eksempler.

Vevde navnebånd kan være en svært flott detalj, det er helt enkelt bånd med navn og annen tekst. Disse kan du selv sy inn i nye eller egenlagde klær, det er en diskre og svært holdbar måte å merke klærne.

Vanlige merkepenner har også sin plass når det gjelder merking av barnetøy og tilbehør. Det er mange plagg, særlig yttertøy, som har ferdige navnelapper som bare trenger å fylles ut. Dessuten er det mange sekker som har dette, og et er svært praktisk når mange barn benytter samme merke og modell.

You may also like