Helse

BESTE effektive metoder for vekttap

Du har sannsynligvis hørt det utallige ganger – spis sunn mat, trene mye, og vektene kommer til slutt å peke i riktig retning. Disse rådene er så sanne, men likevel så generelle at nesten alle med et for stort vektproblem må søke etter mer. Det vanskelige er hvordan du gjennomfører disse anbefalingene i det daglige liv der arbeidsregime, fysiske evner og mange andre faktorer kan hindre en jevn måte å slanke seg på. Sjekk ut hva du bør legge til hvert råd om vekttap for å oppnå stabile resultater på lang sikt!

1.   Sunne, men balanserte måltider

Slanking er et godt valg for vekttap, men dietter kommer i forskjellige former. Ekstremt kalorifattige dietter kan faktisk redusere metabolismen fordi organismen kanskje tror at det er mangel på mat og brenner kalorier langsommere. Hovedpoenget med en god diett ekskluderer ikke produkter (med mindre vi snakker om virkelig dårlig søppelmat), men om det å skape en mangfoldig, rik og sunn ernæring for hver dag og hvert måltid. Hold øye med antall næringsstoffer du får og vær spesielt oppmerksom på proteiner – uansett vekt, trenger kroppen din dem.

2.   Individuelt justerte treningsøkter

Vekttap oppstår når det er underskudd på kalorier, og regelmessige treningsøkter er den beste måten å sikre at du bruker mer kalorier enn å konsumere. Imidlertid gir ikke alle idretter gode resultater, spesielt hvis du ikke trener riktig. Overdreven vekt gjør det vanskeligere å trene og en personlig trener kan hjelpe deg med å tilpasse øvelsene til dine fysiske evner. Og ikke glem det mindre er jevnere i sport – vanlige, men kortere treningsøkter vil være mer nyttige enn en utmattende 2-timers trening en gang i uken.

3.   Integrert tilnærming til helse

Vekttap handler aldri bare om vekt – det handler om hele kroppens helse. Hormoner er viktige for vellykket vekttap, og tilstander som diabetes, hjerteproblemer og psykiske lidelser kan påvirke personens vekt i stor grad. Det er bra å gjennomgå en fullstendig medisinsk kontroll før du begynner å jobbe med slanking; på den annen side er det aldri for sent å avtale time hos fastlegen. En medisinsk kontroll er spesielt viktig hvis du har prøvd å gå ned i vekt uten hell i lang tid.

Som du kan se, er det den individuelle tilnærmingen som utgjør forskjellen – for å gå ned i vekt, må man kjenne kroppen sin. Noen ganger er de konvensjonelle strategiene ganske enkelt ikke nok, for eksempel når en persons kroppsmasseindeks er for høy. En annen metode for vekttap er bariatrisk operasjon, også kjent som slankeoperasjon.

Hvor skal man se etter slankeoperasjon?

Bariatrisk operasjon er ikke den billigste, men det er mulig å redusere kostnadene uten å gå på kompromiss med kvaliteten. På Overvekts Operasjoner-klinikk er prisen på slankeoperasjon i Riga nesten to ganger lavere enn i Norge, og det kommer med service på europeisk nivå og 5 års oppfølging.

Pris på slankeoperasjon i Riga er ikke den eneste fordelen med å vurdere operasjon ved Overvekts Operasjoner. For mer informasjon, besøk klinikkens nettside overvekts-operasjoner.no!

You may also like