Helse

Derfor er yoga godt for kroppen

Yoga har vært en populær måte å holde kroppen både smidig og i formen. Noen ser kanskje på yoga med et lite skråblikk, men det er faktisk en treningsform som alle kan gjøre, uansett alder og kjønn. Yoga stammer fra India og er flere tusen år gammel. I yoga så jobber man for å forene både sinn og kropp gjennom kroppsøvelser og pustemåter.

Fordelene med yoga

Mange mener at yoga kan hjelpe på alt fra depresjon til søvnvansker, samt vond rygg og nakke. Øvelsene som man utgjør med kroppen både styrker og jobber med de svake områdene på kroppen. Gjennom utstrekningsøvelser så strekker man ut både de forkortede musklene, som man gjerne får når man sitter mye stille, og styrker de muskler og ledd som er svake i kroppen. Det finnes utrolig mange yogaøvelser, noe som gjør at man har muligheten til å jobbe med alle muskelgruppene i kroppen. Man kan trene alt fra de små musklene i tærne, til de store ryggmusklene. En viktig del av yoga er måten man puster på, den skal nemlig være dyp og forenelig med de øvelsene man gjør. Når man kombinerer dype åndedrag med bevegelse, så har kroppen lettere for å både bevege og strekke på seg.

Noe av det beste med yoga er at det kan utføres nesten hvor som helst, og man trenger minimalt med utstyr. Yogamatter er forholdsvis billige, og det eneste man trenger av klær er egentlig bare klær som er elastiske og behagelige. I begynnelsen kan det være en god ide å få hjelp av en profesjonell yogainstruktør til å utføre øvelsene riktig, men etterhvert kan man ofte klare seg med en god yoga bok eller yogavideoer på internett. Yoga kan utføres i stuen, på sove rommet eller et annet sted med ro og stillhet. Yoga er derfor noe som passer alle uansett budsjett eller livsstil.

You may also like