Helse

Pynt kakene med ekte gull

Når vi spiser et måltid, er det ikke bare smakssansen som avgjør smaksopplevelsen. Smaksopplevelsen er faktisk et gedigent sammensurium av flere forskjellige inntrykk fra alle sansene våre, og det er mange faktorer som spiller inn. At vi (blant annet) spiser med øynene er derfor ikke helt løgn. For allerede før vi har smakt maten, har hjernen vår dannet en forventning om hvordan maten vil smake, og om det er noe vi overhodet har lyst til å putte i munnen.

Og hvis du vil lage noe virkelig ekstravagant av matrettene dine, og samtidig få maten til å se utrolig luksuriøs og innbydende ut, kan du vurdere å gi retten et glamorøst preg med spiselig gull.

Luksuriøse retter med spiselig gull

Spiselig gull kommer i form av små ark og brukes vanligvis til å dekorere desserter med.

Det er, som navnet tilsier, 100% spiselig, og den går ganske enkelt gjennom kroppen uten å bli fordøyd eller absorbert. Gull er en av de dyreste råvarene som er tilgjengelige, og det er mange som anser gull som det edleste metallet som finnes, selv om det finnes dyrere og mer verdifulle i verden. Men gull har noe mystisk og glamorøst over seg, og taper seg sjeldent i verdi. Og nettopp derfor er nok kjøp og salg av gull populært og lukrativt den dag i dag, og det blir stadig flere og flere som investerer i gull. Med tanke på hvor verdifullt gull er, så er gullblader faktisk relativt billig. Dette er selvfølgelig ikke noe gjestene dine nødvendigvis behøver å vite, og det er ingen tvil om at gullbelagt mat utstråler en ordentlig dose overskudd og luksus!

Vær kreativ

Spiselig gull hjelper deg med å gi dessertene dine det lille ekstra. Hvis du for eksempel bruker det til å dekorere en ellers ganske normal sjokoladekake belagt med temperert sjokolade, får kaken plutselig et veldig raffinert utseende. Og det glitrende gullet vil stå i vakker kontrast til den mørke sjokoladen.

Spiselig gull er perfekt for den kreative konditoren som vil teste sine egne grenser og desserter. Det kan være litt vanskelig å bruke gullet til å begynne med, siden man blant annet skal unngå vann helt. Men øvelse gjør mester! Spiselig gull kan brukes på mange måter, selv utenfor det søte kjøkkenet. Det er helt opp til deg og kreativiteten din, og det finnes uendelig mange måter du kan bruke spiselig gull på.

You may also like