Mote

Det du trenger å vite om smokker og navnesmokker

ANNONSE

Til å begynne med er det greit å huske på at langt fra alle barn bruker smokk. Det er store individuelle forskjeller både når det gjelder hvor mye og hvor lenge smokken brukes. Samtidig er det mange barn som faktisk blir roligere av å bruke smokk, og det er mange foreldre som vil få et forhold til forskjellige smokker – og da ikke minst såkalte navnesmokker, og kanskje spesifikke merker som NUK-smokk med navn.

Grunnleggende om smokker

Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hvorvidt du skal gi barnet smokk eller ikke. I stort virker suging beroligende, og smokken minner om å amme. Samtidig bør det ikke være slik at babyen alltid trenger smokk for å roe seg, og det anbefales også å vente med smokk til ammingen er etablert. Det er fornuftig å høre med helsestasjonen hvis du er usikker.

En smokk må selvfølgelig være trygg og sikker, derfor bør du kjøpe smokker fra anerkjente merkevarer. Færrest mulig antall deler kan være en fordel, sammen med bruk av naturgummi – som er et slitesterkt og mykt naturmateriale.

Grunnleggende om navnesmokker

Begrepet navnesmokker brukes om smokker med inngravert navn, symbol eller en annen tekst. Det er flere fordeler med navnesmokker, ikke minst at det er svært enkelt å skille mellom flere forskjellige smokker når dere har besøk, er i barnehagen eller lignende. Det er mulig å kjøpe navnesmokker med en rekke forskjellige merkevarer, NUK og flere andre norske favoritter. En navnesmokk kan kokes uten at teksten forringes, da den er gravert inn i selve smokken. Det er en stor fordel sammenlignet med for eksempel tusj eller en enkel klistrelapp. Dessuten trenger du ikke å tenke på at klistrelapper kan løsne, eller at tusj kan inneholde kjemikalier, når du velger en gravert navnesmokk. Derfor er det også mange foreldre som velger navnesmokker, noe som fører til færre tapte smokker, lavere kostnader og lavere ressursbruk.

You may also like