Mote

Disse garntypene bør man velge når man skal strikke moteplagg

De siste årene har det skylt en strikkebølge over Norge. Unge som gamle, strikking har blitt en trend. Takket være større miljøbevissthet og ønsket om å lage unike og holdbare plagg, så har mange nordmenn funnet fram strikkepinnene. For de som ikke har lang erfaring med strikking, så kan det for mange være en overraskelse, at det er så stor forskjell på kvaliteten i ulike garnnøster. I dag kan man få garn laget i ull, bomull, silke, viskose, polyester, mohair, og mye, mye mer. Hvilket materiale man bør velge kommer an på mange ting.

 

Dale garn har kanskje den høyeste garnkvaliteten

Jo høyere kvalitet man velger på garnet, jo høyere kvalitet vil også plaggene ha. Uansett om man vil strikke en genser i bomull eller et par sokker i ull, så har produsenten Dale kanskje de garntypene med høyest kvalitet. Dale er et tradisjonsrikt norsk merke, og mange nordmenn har i generasjoner lagt sin elsk på deres ullgensere. Mange kan gjenkjenne genserne deres på de flotte mønstrene, og de genserne de produserer i forbindelse med vinter-OL og flere ski-VM. Dale er en garnprodusent med lang tradisjon for å lage noen av de beste og mest holdbare ullgenserne i Norge. Dette begynner selvfølgelig med skikkelig kvalitet på de råvarene som de velger å lage garn ut av, uansett om det er bomull, mohair eller ull fra sau.

 

For de som ønsker å strikke egne plagg, så utgir Dale også en rekke strikkeoppskrifter slik at man selv kan strikke flotte plagg med Dale garn. De produserer garn i ull fra norsk og australsk sau, samt garn helt eller delvis i mohair, alpakka, og bomull. Skal man først bruke tid og krefter på å strikke en genser, så gjelder det også å velge garn med den høyeste kvalitet. Les mer her om Dale garn.

You may also like