Mote

En enkel guide til piercinger, tilbehør og grunnleggende forholdsregler

Begrepet piercing dekker i utgangspunktet alle typer kroppssmykker som er plassert i et hull gjennom huden. Det betyr da at også øresmykker i tradisjonelle hull i ørene er en del av piercing-begrepet, men mange vil hovedsakelig tenke på smykker som er plassert andre steder på kroppen.

Et stilsymbol og en livsstil

Å bruke ørepynt er svært vanlig, men piercing andre steder på kroppen er fortsatt noe mer sjeldent. Det betyr også at piercinger i stort kan brukes til å kommunisere en spesifikk stil, gruppetilhørighet eller livsstil – på en annen måte enn ørepynten som «alle» har.

Det er fortsatt noen flyselskaper og andre arbeidsgivere som har egne regler for hvordan piercinger og annen kroppspynt får vises eller ikke vises, det sier noe om at piercinger fortsatt også kan ses på som litt kontroversielt i noen miljøer.

Bruk fagfolk og smykker av høy kvalitet

Utallige nordmenn har hull i ørene, og mange piercinger andre steder på kroppen er også relativt sammenlignbare med hull i ørene. Samtidig er det selvfølgelig viktig ikke å glemme at det faktisk dreier seg om et inngrep der det lages hull i hud og vev, derfor er det også viktig å benytte seg av fagfolk som vet hva de driver med og bruker rent og riktig utstyr.

Selve piercingsmykket må være produsert i materialer av høy kvalitet, husk på å ta høyde for eventuelle allergier du måtte ha opplevd med for eksempel ørepynt. Dessuten er det fornuftig å tilpasse smykket etter hvor på kroppen det skal plasseres, her finnes det et gigantisk utvalg forskjellige alternativer å velge mellom. For eksempel kan det være lurt å velge et ekstra skånsomt materiale til smykker som kommer i kontakt med tenner.

Bruk gjerne god tid på både å finne riktig sted for en piercing og smykker som er både flotte og komfortable. Da vil du få mye mer glede av piercingen din.

You may also like