Økonomi

Hvordan man kan beskytte sykkelen mot tyveri?

For mange kan det være ekstremt frustrerende å bekjempe sykkeltyverier. Uansett hvor dyre og gode låser man kjøper, så har tyvene ofte funnet en måte og fjerne låsen på for så å stjele sykkelen. En måte å bekjempe tyveri av sykkelen, er og registrere den i det norske sykkelregister Bikemember. Man kan både registrere én sykkel, eller for eksempel hele familiens sykler som gir mengderabatt. Sykkelregisteret har fokus på at tjenesten skal være så brukervennlig som mulig, og man kan selv gå inn i sykkelregisteret og melde sin sykkel stjålet, hvis uhellet først er ute. Ved å registrere sykkelen sin i sykkelregisteret så sikrer man seg både mot tyveri, og i mange tilfeller slipper man for å betale full egenandel som fort kan løpe opp i mange tusen kroner.

Fordeler ved å registrere sykkelen

  • Bekjempelse av tyveri

Som medlem av sykkelregisteret så får man et oblat. Oblatet er i klistremerke form som lett kan klistres på sykkelen. Dette klistremerket kan man enten få i butikken når man kjøper sykkelen, eller det kan bestilles på nettet. På klistremerket står sykkelens ID-nummer, kontaktinformasjon og en QR-kode som kan skannes. Sykkelens rammenummer vil også være registrert i sykkelregisteret. Dette vil bidra til at tyven tenker seg om to ganger før hun eller han stjeler sykkelen.

  • Rabatter hos forsikringsselskapet

Hvis man registrerer sykkelen i sykkelregisteret, så vil de fleste forsikringsselskaper enten redusere egenandelen eller årspremien. Dette vil si at man i mange tilfeller kan få redusert egenandelen med 2000 kroner. På denne måten kan man slippe billigere unna, hvis man først er så uheldig og får sin sykkel stjålet.

  • Oppsporing av sykkelens eier

Hvis man skulle få sin sykkel stjålet, og den blir funnet av politiet, så kan de enkelt oppspore eieren av sykkelen. Både politiet og forsikringsselskapet har adgang til sykkelregisteret, og kan endre sykkelen fra stjålet til funnet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like