Økonomi

Hvordan man kan spare penger på vedlikeholdelse av bilen?

Det er få ting som gir mer frihet enn sin egen bil. Det å kunne kjøre hvor du vil når du vil, gir en følelse av uavhengighet, og får dagen til å henge sammen. Barn skal leveres i barnehage og skole, man skal være på jobb til tiden, mat skal handles inn. Dette er bare noen av tingene de fleste trenger bil til. Det er dog en ting som er ganske irriterende med å ha sin egen bil, og det er vedlikehold. De aller fleste biler må jevnlig på service og reparasjon, og det blir fort utrolig dyrt. Noe av det verste med at bilen skal på reparasjon er at man aldri vet helt sikkert hvor stor regningen blir til slutt, spesielt hvis det er en del som skal skiftes.

Det finnes dog en løsning hvis man legger litt arbeid i det selv, og det er å bestille egne bildeler på nett. På denne måten kan man finne deler som har like god kvalitet som de verkstedet bestiller, men oftere til en lavere pris.

Vil man spare enda mer og er man litt praktisk anlagt så kan man også bestille delene og skifte dem selv. Det krever selvfølgelig at man har det riktige utstyret til å kunne utføre jobben, men det går også an å bestille mindre deler som for eksempel lyspærer eller vindusviskere, og skifte disse selv med minimalt utstyr.

3 ting man som regel enkelt kan skifte selv på bilen:

  1. Lyspærer
  2. Vindusviskere
  3. Olje

Et godt tips er å søke opp instruksjonsvideoer på YouTube. Her finner man en rekke videoer som går igjennom jobben trinn for trinn. Hvis man ikke finner en video på norsk, så kan det være lurt å søke etter videoen på engelsk. Da får man som regel opp flere videoer, men det forutsetter selvfølgelig at man forstår hva som blir sagt.

Et annet godt tips når man skal bestille bildeler selv er å benytte seg av en forhandler som har en søkemotor der man lett kan finne egen bilmodell ved å søke på nummerskiltet på bilen.

You may also like