Økonomi

Slik finner du billigste forbrukslån i dag

Det finnes egentlig bare en måte å lete opp det beste og billigste forbrukslånet på i dag, men det bør likevel repeteres helt til det sitter. Det gjelder alltid å sammenligne forbrukslån.

Husk at alle rentebetingelser og gebyr vil variere fra bank til bank. Samtidig vil betingelsene du får på ditt forbrukslån også avhenge av din personlige eller din husholdnings økonomi. Husk at jo høyere inntekt og lavere gjeld, jo høyere kredittscore får man hos bankene. Dersom du i tillegg har en god betalingshistorikk, er sjansene gode for å få lån.

Når du har sendt inn en lånesøknad til banken, vil du ikke få vite nøyaktig hva lånet koster deg før du får et tilbud om forbrukslån tilbake. Har du søkt hos flere banker og fått flere tilbud å vurdere, kan du sammenligne tilbudene slik at du finner forbrukslånet som har de beste betingelsene.

Ved å sammenligne forbrukslån vil du også se hvor mye penger du kan spare på gebyrer og renter. Husk at det er totalsummen på forbrukslånet som viser om du har funnet et lukrativt lån eller ikke. I følge Lånepenger.no kan du låne penger på dagen, dersom du har svært god økonomi.

Regn ut totalkostnaden

Før du takker ja til et forbrukslån, bør du alltid være sikker på hva lånet faktisk kommer til å koste deg. Faktorer som terminbeløp, effektiv rente, gebyr og forfallstid kommer til å påvirke totalkostnaden på lånet, derfor bør du regne på disse.

Du har mulighet til å be banken om informasjon om hvor mye av dine innbetalinger til forbrukslånet som er avdrag, gebyrer og renter. Bruk god tid til å sjekke vilkår og betingelser og gjør deg kjent med hva totalkostnaden for lånet blir. Husk å ta deg god tid.

Effektiv rente på forbrukslån

Alle banker långivere er pliktig i å oppgi den effektive renten på lånet. Når du sammenligner forbrukslån før du får tilbud, vil det være med den nominelle renten. Denne vil riktig nok gi deg en indikasjon på hvor mye lånet vil koste deg.

Likevel er det den effektive renten som gir deg hele bildet. Denne inkluderer nominell rente, alle gebyrer, kostnader og tidspunkt for betaling. Dette er altså den reelle kostnaden på lånet.

Husk at det i dag finnes veldig mange banker og långivere, noe som fører til at konkurransen om kundene mellom dem, er stor. Derfor bør du utnytte denne konkurransen og be om uforpliktende tilbud på forbrukslån eller refinansiering i mer enn én bank.

You may also like