Reise

Gode idéer til sommerferien

I det dagene blir mørkere og været blir kaldt og vått, drømmer mange tilbake til sommerferien. Kanskje den slettes ikke ble som planlagt, fordi kjøkkenet skulle pusses opp eller bilen skulle på verksted? Det kan være vanskelig å reise på sommerferie hvis man ikke har spart opp og satt av penger på forhånd. Man kan hele tiden bli utsatt for uforutsette hendelser, og derfor er det en god ide å planlegge tidlig.

Planlegg ut fra budsjett

Hvilket budsjett man har avhenger av mange ting. Er man pensjonister eller par uten barn, så har man i noen tilfeller litt mer å rutte med enn hvis man er en familie på for eksempel fem. Billige ferier behøver slettes ikke å være kjedelige, hvis man planlegger godt på forhånd. Det kan være en god ide å sette seg ned med de man skal reise med, og finne ut av hvor mange penger reisen totalt skal koste. Ut over flybilletter og hotell, så bør man også sette av penger til øvrig transport, mat, drikke og shopping.

Hvis man for eksempel er et par som reiser uten barn, som ønsker en by ferie med mulighet for å oppleve kultur og samtidig ha mulighet til å spise god mat og drikke, men på et mellomstort budsjett så er Øst-Europa et perfekt reisemål. Byer som Riga, Krakow, Praha, og Budapest er både vakre og rimelige reisemål.

Er man en familie på fem med et lavt budsjett, så er reiser til våre naboland Sverige og Danmark et ypperlig valg. Her kan man oppleve mye moro for familien, og bo billig på for eksempel vandrerhjem eller i campingvogn. Reiser man med campingvogn har man også mulighet til å lage mat selv, noe som hjelper mye for å holde budsjettet.

Det er aldri for tidlig og begynne å planlegge hvis man vil på sommerferie 2019.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like