Reise

Gruppereise – hva er det? 

For mange kan ordet gruppereise virke forvirrende. Noen assosierer det med charterreise, der man typisk bestiller en reise som inkluderer både fly og hotell til varmere strøk. En gruppereise er mer aktiv og sosial enn en charterreise. Gruppereiser består som regel av 10 eller flere personer som reiser til samme sted, og følger samme rute eller plan. Velger man å reise som en gruppe, kan man oppleve alt fra vandreturer i Andesfjellene til øyhopping i Vietnam. Når man bestiller en gruppereise gjennom et reisebyrå vil man typisk få en organisert tilrettelagt eller skreddersydd reise, som man aldri vil glemme.

Gruppereiser er sosiale og man møter nye mennesker som man kanskje aldri hadde stiftet bekjentskap med ellers. Gruppereiser er også en unik mulighet for dem som har en spesiell drømmereise, men ikke har noen de kan reise med. Gruppereiser er typisk godt organiserte, og som regel er det alltid med en reiseleder eller en guide. Hvis det for eksempel oppstår noen problemer under turen, så har de kontaktene til å kunne løse det. Gruppereiser gir også en form for trygghet, fordi de er godt planlagte, og ofte så har guidene lokal kjennskap til hvor man bør ferdes og hvilke steder man bør unngå.

Hvorfor skal man velge gruppereise?

Gruppereiser er i stor grad tidsbesparende, da man kan overlate planleggingen til andre, som har god erfaring med reisemålet. Det kan være vanskelig i finne fram i jungelen av flybilletter, hoteller, bussreiser, severdigheter og mange andre ting man ikke alltid tenker over når man bestiller en reise. Det kan være alt fra forhåndsbestilling av transport fra hotellet til en bestemt severdighet, til hjelp med hvilke vaksiner og visum man trenger. Hvis man ønsker å reise som backpacker, kan det også fort bli dyrt hvis man ikke kjenner til de lokale overnattingsmulighetene.

Noe av det beste med å reise som en gruppe er at du møter likesinnede mennesker. Ofte vil reisene være for mennesker i samme aldersgruppe, som ønsker en aktiv og spennende ferie. Hvis man drømmer om å bestige Kilimanjaro, dykke på Bali eller klatre i Uganda, så er gruppereise måten å reise på.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like