Virksomhet

De mest interessante jobbene innen rettsvesenet

Folk tar jobber av mange grunner, f.eks. penger, fordeler, pensjon for å nevne noen grunner. Men enda viktigere enn en god lønn eller bra arbeidstimer, er muligheten til å virkelig elske det du gjør. Tenk deg å våkne hver morgen, begeistret for hva et eventyr en dag på jobb kan føre til. I Norge er vi heldige nok til å kunne få tilgang til gratis utdanning, noe som betyr at vi kan studere til å bli hva vi ønsker. Så hvorfor ikke tør å drømme? Hvis du leter etter den type karriere du vil fortelle alle om, er her en liste over noen av de mest interessante jobbene i rettsvesenet og kriminologi.

Jobb med løgndetektor

Mange karrierer innen rettsvesenet, spesielt i politien, krever en løgndetektortest som en del av bakgrunnssjekket. Når du jobber med løgndetektor får du omfattende opplæring i hvordan løgndetektor-maskinen fungerer, men også menneskelig atferd, for å kunne identifisere løgnere og avsløre sannheten.

Kriminell profilering

De som jobber med kriminell profilering tar detektivarbeid til et helt nytt nivå, ved hjelp av sin kunnskap om psykologi, atferdsvitenskap og kriminologi for å bidra til å løse forbrytelser. Basert på hvordan, når og hvor forbrytelser er begått, kan eksperter utvikle en liste over egenskaper som en mistenkt vil mest sannsynlig ha, noe som igjen gjør det mulig for detektiver å begrense søket og løse forbrytelser.

Ekspert i digital rettsmedisin

I en stadig mer digital verden har forbrytelser på nettet blitt normen i stedet for unntaket. Selv mange tradisjonelle forbrytelser lar nå noen digitale bevis. Eksperter i digital rettsmedisin har kunnskap, ferdigheter og kompetanse til å trekke ut bevis fra alle slags digitale medier for å hindre forbrytelser på nettet.

Analytiker i blodflekksmønster

Disse eksperter er utdannet i fysikk, biologi og kjemi for å avdekke viktige ledetråder ved å undersøke mønsteret fra blod på et åsted. De kan hjelpe detektiver til å lære hvilken type våpen som brukes, en mistenkt persons størrelse og til og med denne persons reise etter forbrytelsen – bare ved å studere blodet fra stedet for forbrytelsen.

Rettsmedisinsk ekspert i ballistikk

Rettsmedisinske eksperter i ballistikk viser at fysikk kan være morsomt og fascinerende. Ved hjelp av sin kompetanse kan de samle viktige ledetråder om hvordan våpenbrudd ble begått. Detaljer som kulebaner og penetrasjon kan vise hvor langt unna en skytter var og nøyaktig hvor de var plassert når de trakk avtrekkeren, noe som også kan hjelpe detektiver å spore enda flere ledetråder og løse forbrytelsen. På EliteArmor finner du en masse interessant og slikt tøft utstyr.

Rettsmedisinsk entomolog

Rettsmedisinske entomologer vet så mye om insekter at de vit om et lik har vært på et sted bare ved å studere hvilke typer insekter som finnes der. Disse insektekspertene kan gi viktig informasjon om dødstidspunktet og om et lik er blitt flyttet fra et annet sted.

You may also like